Antep fıstıklı çörek tarifi

                                                             Antep fıstıklı çörek 
                               hazırlama süresi 30dk-pişirme süresi 35 dk- 10 kişilik 
 Gerekli malzemeler:
-1.5 su bardagı ılık su 
-1 yemek kaşığı yaş maya 
-4 yemek kasıgı toz şeker 
-50 gr tereyagı
-alabildigi kadar un
-1 su bardagı kuru kayısı
-yarım su bardağı antep fıstığı
üzeri için: 1 yumurta akı,toz şeker
                                                             Hazırlanışı
1- ılık su,yaş maya,tereyağı ve şekeri hamur yoğurma kabına alıp karıştırın.yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyip yoğurun.
2-karışım hamur iki misli kabarınca tekrar yoğurun,küp kesilmiş kuru kayısı ve bütün antep fıstıklarını ilave edin .hamuru yağlanmış yıldız şeklindeki kalıba alın.üzerini elinizle hafifçe bastırarak düzeltin.
3-yumurta akı sürüp şeker serpiştirin.önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 30-35 dk kadar pişirin,ılık servis edin afiyet olsun

Yorumlar