kuru meyveli turta tarifi

                                                   KURU MEYVELİ TURTA
                           Hazırlama süresi :20 dk  Pişirme süresi :20-25 dk 8 kişilik
MALZEMELER:
-125 gr margarin
-2 su bardagı un
-1 yumurta
-100 gr iri çekilmiş ceviz
-1 su bardagı toz şeker
-2 çorba kasıgı soguk su
-1 tutam tuz
ÜZERİ İÇİN:
-60 gr margarin
-3,5 çorba kasıgı un
-8 çorba kasıgı pudra şekeri
-karısık kurutulmuş meyve
-100 gr ince çekilmiş ceviz
-2 yumurta
-1 çorba kasıgı toz şeker
                                                         HAZIRLANIŞI:
-Un, toz şeker ufak parçalara dogranmış soguk margarin ve tuzu hamur yogurma kabına alıp pütürsüz bir karışım elde edene kadar yogurun.Yumurta,ceviz ve soguk suyu ekleyip yogurmaya devam edin.
-Üzeri için kurutulmus meyveleri küçük parcalara kesin.Osa ısısında  yumusatılmıs margarini mikserle bir kapta çırpın.Yumurtaları teker teker  yedirerek ilave edin.Un,7 çorba kasıgı pudra şekeri ve cevizi ekleyip iyice karıstırın.
-Hamuru unlanmış bir zemine  alıp merdaneyle 3-4mm inceliginde açın. 22-24 cm çapındaki kelepçeli kalıbı yaglayıp hamuru içine yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dk pişirin. Fırından çıkarıp üzerine toz şeker serpin.Margarinli yumurta karısımını ekleyin.Üzerine kurutulmuş meyveleri dik olarak yarısına kadar batırın.Fırına verip 10 - 15 dk pişirin.Ilınınca üzerine kalan pudara şekerini serpin. Dilimleyip servis yapın.

Yorumlar