Anasonlu soğan böreği tarifi

anasonlu soğan böreği:
6-8 kişilik hazırlama süresi 50dk/pişirme süresi 50dk
Gerekli malzeme:
-3 su bardağı un
-1 yumurta
-1 kahve fincanı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-80 grm tereyağı
-tuz
Soganlı için harc:
-5 adet soğan
-50grm tereyağı
-2 yumurta
-1 tatlı kaşığı sirke
-1 çay kaşıgı anason
-yarım tatlı kaşığı tarçın
-tuz,karabiber
Üzeri için:
susam,çörekotu
                                                       HAZIRLANIŞI
1.Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın,zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırın,yumurta,tuz ve toz şekeri ilave edip pürüzsüz bir hamur hazırlayın ve hamuru 4 eşit bezeye ayırıp üzerini nemli bir bezle kapatın ve 20-30 dk dinlendirin.
2.soğanları temizleyip doğraayın,tencereye alıp kaynar suda haşlayıp süzün.
3-50 gram tereyağını tavada eritin anasonu ekleyip karıştın, soğanı ilave edip kısık ateşte 15 dk soteleyin
4.yumurtaları bir kapta çırpın ,tuz karabiber ilave edip karıştırın.sirkeyi soğanlı karışımın üzerine gezdirerek dökün,çırpılmış yumurtayı ekleyip karıştırın. 1-2 dk daha pişirin ve ocaktan alın.
5.hamur bezelerini un serpilmiş zemine alıp hazır yufka büyüklünde açın ,açtığınız 2 yufkanın aralarına eritilmiş tereyağı sürerek yağlanımış fırın tepsisine üst üste yerleştirin üzerine iç malzemeyi dağıtarak koyun ve tarçın serpiştirin,kalan diğer hamur bezelerinizide aynı şekilde açıp hazırlayarak tepsiye yerleştirin.dışa taşan kenarları içe doğru kıvırıp,kalan yağı tekrardan ısıtarak hamurun üzerine fırça ile sürün. çörekotu ve susam serpiştirin,önceden ısıtılmış 180derecede ayarlı fırında 50 dk pişirin,,işte bu kadar böreğimiz servise hazır afiyet olsun


Yorumlar