BALLI VE ZENCEFİLLİ KURABİYE
Hazırlama süresi:25 dk-pişirme süresi:10 dk-16-18 adet
Gerekli malzemeler:
-125 gr tereyağı
-3 yemek kaşığı bal
-yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
-90 gr yulaf
-150 gr un
-220 esmer şeker
-60 gr hindistan cevizi
-65 gr kırılmış fındık
-45 gr kıyılmış zencefil
HAZIRLANIŞI
1-Tereyağı ve balı, sos tenceresine alıp kısık ateşte eritin.ocaktan alıp kabartma tozu, un ve kalan malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
2-fırının tepsisine yağlı kağıt serin , hamuru yarım santim olacak şekilde hamur tahtasına yayın ve çay bardağıyla parçalar kesip tepsiye aralıklı yerleştirin.önceden ısıtılmış 180 derecede ayarlı fırında 15 dk pişirin ve soğuduktan sonra servise hazırdır afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder