BEYAZ ÇIKOLATALI FINDIK KURABİYE
Hazırlama süresi:40 dk/ Pişirme süresi :25 dk / 16 adet
GEREKLİ MALZEMELER:
-250 gr yumuşatılmış tereyagı
-1 çay bardagı toz şeker
-1 çay bardagı esmer şeker
-1 paket vanilya
-3 yumurta sarısı
-1 çay bardagı toz fındık
-yarım su bardagı file fındık
-1 paket kabartma tozu
-2 su bardagı un
-200 gr beyaz çikolata
HAZIRLANIŞI:
-Tereyagı,vanilya ve şekerleri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.Yumurta sarıları ve toz fındıgı ekleyip karıştırın.Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve yogurun.Gerekırse un ilavesi yapın.
Hamuru yarım santim kalınlıgında açın.Yuvarlak bır kalıpla hamurlar kesin.Yaglı kagıt serili tepsiye dizin.Üzerine file fındık serpiştirin.180 dereceye ayarlanmış hafif kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıkarıp sogumaya bırakın.
-Beyaz çikolatayı küçük parcalara ayırıp benmari usulü eritin ve kurabiyelerin yarısını çikolataya batırın.Tekrar yaglı kagıt üzerine alarak çikolata donuncaya kadra bekletin.Servis yapın.
Hazırlama süresi:40 dk/ Pişirme süresi :25 dk / 16 adet
GEREKLİ MALZEMELER:
-250 gr yumuşatılmış tereyagı
-1 çay bardagı toz şeker
-1 çay bardagı esmer şeker
-1 paket vanilya
-3 yumurta sarısı
-1 çay bardagı toz fındık
-yarım su bardagı file fındık
-1 paket kabartma tozu
-2 su bardagı un
-200 gr beyaz çikolata
HAZIRLANIŞI:
-Tereyagı,vanilya ve şekerleri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.Yumurta sarıları ve toz fındıgı ekleyip karıştırın.Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve yogurun.Gerekırse un ilavesi yapın.
Hamuru yarım santim kalınlıgında açın.Yuvarlak bır kalıpla hamurlar kesin.Yaglı kagıt serili tepsiye dizin.Üzerine file fındık serpiştirin.180 dereceye ayarlanmış hafif kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıkarıp sogumaya bırakın.
-Beyaz çikolatayı küçük parcalara ayırıp benmari usulü eritin ve kurabiyelerin yarısını çikolataya batırın.Tekrar yaglı kagıt üzerine alarak çikolata donuncaya kadra bekletin.Servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder