ÇATAL
Hazırlanma süresi : 20 dk / pişirme süresi : 25 dk 15 adet
Gerekli malzmeler:
-2 çay bardağı ayçiçek yağı
-1 çay bardağı yoğurt
-125 gr margarin
-1 yumurta
-Yarım çay bardağı toz şeker
-1 tatlı kaşıgı mahlep
-1 tatlı kasığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-3,5 su bardağı un
Üzeri için:
-1 yumurta sarısı
-çörekotu
Hazırlanışı:
- Oda ısısında yumuşatılmış margarin ayçiçek yağı,yumurta,toz şeker ,tuz,mahlep ve yoğurdu yoğurma kabında karıştırın.
-Bu karışıma un ve kabartma tozunu ılave edin ve yoğurun.Yoğurduğunuz hamurdan parçalar kopartıp mutfak tezgahında uzun şeritler yapın.Hazırladığınız şeritlerin iki tanesini yan yana yerleştirip iki ucunu birleştirin.Diğer bir şeridi yanına yerleştirip uçlarını birleştirerek çatal şekli verin.Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.Fırın tepsisini yağlayın ve çatalları aralıklı olarak dizin.
-Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın afiyet olsun
Hazırlanma süresi : 20 dk / pişirme süresi : 25 dk 15 adet
Gerekli malzmeler:
-2 çay bardağı ayçiçek yağı
-1 çay bardağı yoğurt
-125 gr margarin
-1 yumurta
-Yarım çay bardağı toz şeker
-1 tatlı kaşıgı mahlep
-1 tatlı kasığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-3,5 su bardağı un
Üzeri için:
-1 yumurta sarısı
-çörekotu
Hazırlanışı:
- Oda ısısında yumuşatılmış margarin ayçiçek yağı,yumurta,toz şeker ,tuz,mahlep ve yoğurdu yoğurma kabında karıştırın.
-Bu karışıma un ve kabartma tozunu ılave edin ve yoğurun.Yoğurduğunuz hamurdan parçalar kopartıp mutfak tezgahında uzun şeritler yapın.Hazırladığınız şeritlerin iki tanesini yan yana yerleştirip iki ucunu birleştirin.Diğer bir şeridi yanına yerleştirip uçlarını birleştirerek çatal şekli verin.Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.Fırın tepsisini yağlayın ve çatalları aralıklı olarak dizin.
-Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder