Dondurmalı şelale pasta tarifi

                                             DONDURMALI ŞELALE PASTA
                            Hazırlama süresi:30dk / Pişirme süresi :40dk 10 kişilik
  GEREKLİ MALZEMELER :
-4 yumurta
-4 kahve fincanı toz şeker
-4 kahve fincanı un
-2-3 yemek kaşıgı kakao
-yarım paket kabartma tozu
-1 paket vanılya
İÇ HARCI İÇİN :
-1 kutu meyvelı dondurma
-1 kutu çikolatalı dondurma
ÜZERİ İÇİN:
-200 ml krema
-160 gr bitter çıkolata
                                                           HAZIRLANIŞI:
-Derin bir kapta yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın.Şekerler eriyip köpük köpük olunca üzerine elediginiz unu,kakaoyu,kabartma tozunu ve vaniliniekleyip mikser ile fazla çırpmadan karıştırın.Tepsiye yaglı kagıt serin.Kek malzemelerini tepsiye aktarın,Isıtılmamış soguk fırında 150-160 derecede 40dk pişirin,Fırından cıkarıp sogumasını bekleyin.
-Dondurmaları buzlukdan cıkarıp biraz yumuşaması için bekleyin.Kekin sert kenarlarını kesip çıkarın.Kalan keki 3 parmak kalınlıgında uzunlamasına kesin.Kestiginiz her parçanın üzerine dondurma sürün,İlk parcayı kendi etrafında döndürerek rulo yapın.Diger dondurmalı keki de bu rulonun etrafında döndürün.Tüm dondurmalı kekler bitinceye kadar aynıişlemi tekrarlayın,Daha sonra buzluga kaldırıp 6-7 saat kadar dinlendirelim.
-Üzeri için, kremayı sos tenceresıne aktarıp kaynatmadan ısıtın.Ocaktan alıp üzerine çikolataları ilave edin.Çikolatalar eriyinveye kadar karıştırın ve ılımaya bırakın,Buzlukdan cıkardıgınız pastanın üzerine sosu ekleyip dilimleyin.Servis yapın afiyet olsun

Yorumlar