Ispanaklı beli bükük tarifi

ISPANAKLI BELİ BÜKÜK
Hazırlama süresi: 30 dk-pişirme süresi :25 dk -6 kişilik
Gerekli malzemeler:
-1 hazır ekmek hamuru
-1 çay bardağı ılık süt
-15 gr tereyağı
-çörek otu
-1 yumurta sarısı
-tuz
Ispanaklı harç için:
-750 gr ıspanak
-1 soğan
-2 yemek kaşığı zeytin yağı
-tuz,karabiber
-kırmızı pul biber
                                                            HAZIRLANIŞI
1-soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurun.
2-ıspanakları doğradıktan sonra soğanlara ekleyin  ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.tuz ve baharatları ekleyip  soğumaya bırakın.
3-ekmek hamuruna ılık süt,tereyağı ve tuz ekleyip karıştırın.unu azar azar ekleyip yoğurun,unlanmış tezgahta hamuru uzunlamasına merdane ile açın ,ıspanaklı harcı içine yayıp rulo şeklinde kapatın ve uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
4-yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve üzerini örterek 15-20 dk dinlendirin daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp bıçakla aralıklı kesikler oluşturun çörek otu serpiştirip 180 derecede ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin ılık servis yapın afiyet olsun

Yorumlar