KAYISILI TART
Hazırlama süresi:40 dk - pişirme süresi:45 dk - 7,8 kişilik
Gerekli malzemeler:
-2 yumurta sarısı
-150 gr tereyağı
-2,5 su bardağı un
-yarım su bardağı toz şeker
-yarım paket kabartma tozu
-250 gr kayısı
-yarım su bardağı extra toz şeker
-yarım su bardağı kayısı suyu
Üzeri için:
-1 yumurta
-2,5 su bardağı süt
-yarım su bardağı toz şeker
-2 paket vanilya
-3 yemek kaşığı un
HAZIRLANIŞI
1-una yumuşatılmış tereyağı,toz şeker,yumurta sarıları ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun.25-30 cm çapındaki tart kalıbını iyice yağlayıp tabanına un serpin.hamuru kalıp büyüklüğünde açın ve yerleştirin.hamurun kenarlarını yarım santim kadar yükseltin ve çatalla bir kaç yerinden delin.tart'ı 180 dereceye ayarlı fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
2-süt,toz şeker,un,vanilya ve yumurtayı tencereye alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin, ocaktan alıp mikserle bir dk çırpın. soğuyunca tart ın üzerine yayın.
3-ortadan kesilmiş kayısıları yarım su bardağı toz şeker ve yarım su bardağı kayısı suyu ile pişirin, kayısılar hafif diriliklerini kaybedince ocaktan alın süzün,kayısıları kremanın üzerine yanyana dizin,tencerede kalan soğumuş şerbeti soğutup fırçayla kayısıların üzerine sürün,tart'ı buzdolabında 2 saat bekletin ve servise hazırdır afiyet olsun.
Hazırlama süresi:40 dk - pişirme süresi:45 dk - 7,8 kişilik
Gerekli malzemeler:
-2 yumurta sarısı
-150 gr tereyağı
-2,5 su bardağı un
-yarım su bardağı toz şeker
-yarım paket kabartma tozu
-250 gr kayısı
-yarım su bardağı extra toz şeker
-yarım su bardağı kayısı suyu
Üzeri için:
-1 yumurta
-2,5 su bardağı süt
-yarım su bardağı toz şeker
-2 paket vanilya
-3 yemek kaşığı un
HAZIRLANIŞI
1-una yumuşatılmış tereyağı,toz şeker,yumurta sarıları ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun.25-30 cm çapındaki tart kalıbını iyice yağlayıp tabanına un serpin.hamuru kalıp büyüklüğünde açın ve yerleştirin.hamurun kenarlarını yarım santim kadar yükseltin ve çatalla bir kaç yerinden delin.tart'ı 180 dereceye ayarlı fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
2-süt,toz şeker,un,vanilya ve yumurtayı tencereye alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin, ocaktan alıp mikserle bir dk çırpın. soğuyunca tart ın üzerine yayın.
3-ortadan kesilmiş kayısıları yarım su bardağı toz şeker ve yarım su bardağı kayısı suyu ile pişirin, kayısılar hafif diriliklerini kaybedince ocaktan alın süzün,kayısıları kremanın üzerine yanyana dizin,tencerede kalan soğumuş şerbeti soğutup fırçayla kayısıların üzerine sürün,tart'ı buzdolabında 2 saat bekletin ve servise hazırdır afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder