hazırlama süresi:35 dk-pişirme süresi:40 dk-8 kişilik
Gerekli malzemeler:
-18 gr taze maya
-125 ml ılık su
-15 ml zeytinyağı
-3 su bardağı un
-2 yemek kaşığı extra un
-200 gr kuru incir
-tuz
HAZIRLANIŞI
1-Suyu hamur yağurma kabına alın mayayı ekleyip karıştırın, zeytin yağı,3 su bardağı un ve tuzu ekleyip karıştırın
2-unlu bir yüzeyde hamuru iyice yoğurun,bir kabın içine alıp nemli bir bezle üzerini örtün ve kabarmasını bekleyin.
3-fırını 225 dereceye ayarlayın,incirleri ufak doğrayıp üzerini unlayın hamura ilave edip tekrar yoğurun üzerini örtüp 10 dk daha mayalandırın,hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın, yağlı kağıt serili tepsiye ekmekleri dizin,fırın ısısını 185 dereceye düşürün ve 15 dk pişirin soğuyunca servis edin afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder