Muzlu ve fındıklı pasta tarifi

                                                  MUZLU VE FINDIKLI PASTA
                            Hazırlanma süresi: 20 dk Pişirme süresi:30-35 dk 8 kişilik
MALZEMELER:
PANDİSPANYA HAMURU İÇİN:
-100 gr eritilip ılıtılmış margarin
-2,5 su bardağı un
-1 su bardağı pirinç unu
-1 paket kabartma tozu
-yarım paket vanilin
-1 su bardağı süt
-3 yumurta
-1 su bardagı toz şeker
İÇ MALZEME İÇİN:
-2 su bardağı krem şanti
- yarım paket muzlu puding
-1,5 su bardağı süt
-1 muz
-1 su bardağı iri çekilmiş fındık
SÜSLEMEK İÇİN:
-1 muz
- yarım limonun suyu
                                                   HAZIRLANIŞI:
-Yumurta aklarını sarılarından ayırın.Çukur bir kapta eritilip ılıtılmış  margarin ,toz şeker ve vanilini karıştırın.Süt ve yumurta sarılarını ekleyip çırpın.Un , pirinç unu ve kabartma tozunu sütlü karışıma ilave edip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpın.Yumurta akını azar azar yedirerek ekleyin.
-Hamuru yaglanmış yuvarlak kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dk pişirin.Pasta kekini fırından alıp sogutun.Bıçakla enine ikiye kesin.
-Muzu soyup dilimleyin.Kararmaması için limonlu suda bekletin.Krem şantiyi sıkma torbasına doldurup buzdolabında bekletin.Muzlu pudingi 1 su bardağı süte ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Kalan sütü ısıtın.Pasta tabanlarının kesik kısımlarını sütle ıslatın.
-Yarım su bardağı krem şantiyi üzerini süslemek için sıkma torbasına ayırın.İri çekilmiş fındık parçalarını yağlı kağıda dökün.Pastanın çevresini krem şantiyle kaplayın.Kek parçalarını iki elinizin arasına alıp çember gibi çevirerek tüm kenarını kaplayacak şekilde fındığa bulayın.İlk kek katını servis tabağına yerleştirip üzerine pudingi sürün. ve üstüne muzları dilin.Diger kek katını üzerine kapatıp pastanın üzerine kalan krem şantiyle kaplayın.Sıkma torbasına doldurdugunuz krem şantiyi pastanın kenarlarına çiçek motifleri şeklinde sıkın.Üzerine limon suyunda beklemiş muz dilimleriyle süsleyin.Servis yapın.

Yorumlar