PATATESLİ VE SÜTLÜ ÇÖREK
hazırlama süresi:35 dk-pişirme süresi:40 dk- 6 kişilik
Gerekli malzemeler:
-1 su bardağı ayçiçek yağı
-1 su bardağı yoğurt
-125 gr margarin
-1 çay kaşığı tuz
-1 yumurta akı
-1 paket kabartma tozu
-2 su bardağı un
Patatesli harç için:
-3 patates
-1 yemek kaşığı tereyağı
-yarım su bardağı süt
-tuz,karabiber
Üzeri için:-bir yumurta sarısı ve çörek otu
HAZIRLANIŞI
1-bir kapta önce sıvı malzemeleri çırpıp sonra toz malzemeleri karıştırın ve çırpmaya devam edin,yumuşak bir hamur yoğurun ve hamurun üzerini bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın
2-patatesleri tuzlu suda 15-20 dk haşlayın sonra rendeleyin ve tereyağı ile kavurun,ocaktan alıp süt,tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
3-dinlenmiş hamuru ufak bezelere bölüp herbirini dikdörtgen şeklinde açın,ortalarına patatesli harçtan yerleştirin ve hamuru kapatın,üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. önceden ısıtılmış 190 derecede ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin ılık servis edin afiyet olsun
hazırlama süresi:35 dk-pişirme süresi:40 dk- 6 kişilik
Gerekli malzemeler:
-1 su bardağı ayçiçek yağı
-1 su bardağı yoğurt
-125 gr margarin
-1 çay kaşığı tuz
-1 yumurta akı
-1 paket kabartma tozu
-2 su bardağı un
Patatesli harç için:
-3 patates
-1 yemek kaşığı tereyağı
-yarım su bardağı süt
-tuz,karabiber
Üzeri için:-bir yumurta sarısı ve çörek otu
HAZIRLANIŞI
1-bir kapta önce sıvı malzemeleri çırpıp sonra toz malzemeleri karıştırın ve çırpmaya devam edin,yumuşak bir hamur yoğurun ve hamurun üzerini bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın
2-patatesleri tuzlu suda 15-20 dk haşlayın sonra rendeleyin ve tereyağı ile kavurun,ocaktan alıp süt,tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
3-dinlenmiş hamuru ufak bezelere bölüp herbirini dikdörtgen şeklinde açın,ortalarına patatesli harçtan yerleştirin ve hamuru kapatın,üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. önceden ısıtılmış 190 derecede ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin ılık servis edin afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder