sebzeli bahar böreği tarifi

Sebzeli bahar böreği:
hazırlama süresi:30 dk-pişirme süresi:15 dk-8 kişilik 
Gerekli malzemeler:
-4 adet yufka
-25 grm pirinç makarnası
-1 yemek kaşığı fındık yağı
-1 tatlı kaşığı toz zencefil
-2 taze soğan
-2 havuç
-2 patates
-5,6 adet yaprak pazı
-100 grm soya filizi
-5,6 dal nane
-1 yemek kaşığı kişniş otu
-2 yemek kaşığı soya sosu 
-1 yumurtanın akı
-kızartmak için: ayçiçek yağı
SOS İÇİN
-2 salçalık kırmızı biber
-4 yemek kaşığı toz şeker
-2 yemek kaşığı elma sirkesi
-2 acı kırmızı biber
-2 yemek kaşığı su
                                                   HAZIRLANIŞI
           -prinç makarnamızı tuzlu sıcak suda haşlayıp suyunu süzüyoruz.taze soğan,pazı yaprakları ve naneyi temizleyip kıyalım.havuçları ve patatesleri jülyen doğrayalım.
            -bir tavada fındık yağını ısıtıp zencefil ve taze soğanları kavuralım.havuç,patates,pazı,soya filizi,nane,kişniş ve soya sosunu ekleyip 3-4 dk daha kavurduktan sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakıp sonra pirinç makarnasını ilave ediyoruz.
           -sos için,biberleri temizleyip doğrayalım.şeker,elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı suyu sos tencerine alıp kısık ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak kaynatıyoruz,ocağın ısısını artırıp hafif şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatmaya devam edelim şurup kıvamına gelince biberleri ilave edip 1-2 dk daha kaynatalım.
           -yufkaların herbirini olarak 8 eşit parçaya kesiyoruz.sebzeli harçtan birer yemek kaşığı alıp yufkaların geniş kenarlarına paylaştırdık ve sigara böreği gibi sarıp kızgın yağda kızartıyoruz, yağda kızarmış böreğimizi kağıt havlu üzerine alalım ki fazla yağını alsın daha sonra biberli sos eşliğinde servisise hazırdır afiyet olsun.
  

Yorumlar