Siron tarifi

                                                                        SİRON
                 HAZIRLANNMA SÜRESİ :35 DK / PİŞİRME SÜRESİ :25 DK 8 KİŞİLİK
GEREKLİ MALZEMELER :
-1,5 su bardağı su
-4 su bardağı un
-3 yemek kaşığı tereyağı
-4-5 diş sarımsak
-500 gr yoğurt
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı pulbiber
-tuz
                                                                HAZIRLANIŞI:
-Bir  kapta un, tuz ve suyu karıştırıp yoğurun.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler yapın.
-Hamurları oklavayla açın.Yufkaları tavada ters yüz edip pişirin.Yufkaları rulo yapıp 2 cm eninde kesin.Kesik tarafıüste gelecek şekilde fırın tepsisine dizin.
-Tereyağını eritin.Hamurların üzerine dökün.180 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin.Sarımsakları ince kıyıp yoğutla karıştırın.Tereyağ ve pulbiberi birlikte ısıtın.Yemeğin üzerine önce yoğurt sonra yağı gezdirip servis yapın.Afiyet olsun.

Yorumlar